Få mest muligt ud af den nye intelligente elmåler

Med den nye intelligente elmåler er det særdeles fordelagtigt at tilpasse dit energiforbrug, så du bruger mere af din energi, når dens CO2 aftryk er lavt. Niko Home Control hjælper dig med dette.

Den nye intelligente elmåler

Næsten alle danske husstande er nu udstyret med en intelligent elmåler. Det giver mulighed for at udnytte energien på en måde, så du forbruger mindre strøm på bestemte tidspunkter, fx på de tidspunkter, hvor strømmen ikke produceres af vindmøller eller solceller.

Niko har en løsning, hvormed du kan bruge din energi så effektivt som muligt:

 • Tilpas dit energiforbrug til dine solcellepanelers produktion
 • Programmer dine husholdningsapparater – og deres energiforbrug
 • Modtag en alarm ved usædvanligt energiforbrug

 

Få kontrol over dit energiflow

En række husholdningsapparater bruger en hel del energi: varmekedlen, vaskemaskinen, tørretumbleren, opvaskemaskinen og selv varme-, ventilations- og klimaanlæg. Derfor vil du gerne bruge energi, når den er tilgængelig, grøn og billig.

Nu kan du programmere dine apparater til hovedsageligt at gå i drift, når solen skinner, og du selv producerer el, hvis du har solceller, eller når strømmen fra elnettet er fordelagtig eller grøn.

Det er dig, der har kontrollen

Dit Niko Home Control system giver dig besked, når dit solcellepanel producerer energi – og reagerer nøjagtigt, som du har programmeret det til. Er du ikke tilfreds med de nuværende programmeringer? De er nemme at ændre, helt uden hjælp fra en elinstallatør. Melder vejrudsigten gråvejr hele ugen?

Du bestemmer, hvordan dit system skal håndtere dette: enten ved at udsætte handlingen eller bruge elektricitet fra dit elselskab.

Her er nogle eksempler til inspiration

  1. Opvarm din intelligente kedel, når solcellepanelerne producerer energi. Når vejrudsigten melder gråvejr, indstiller du kedlen til at bruge elektricitet fra dit elselskab. For du vil altid have brug for varmt vand.
  2. Kør programcyklusserne på din intelligente vaskemaskine, opvaskemaskine og tørretumbler, når solcellepanelerne begynder at producere energi. Opvaskemaskinen skal starte, når vaskemaskinen er færdig osv. Ikke nok solenergi i dag? Intet problem. Tørretumblerprogrammet kan udsættes til dagen efter. Dog vil du nok foretrække, at vaskemaskinen og opvaskemaskinen skal køre, også på elektricitet fra dit elselskab. Det er op til dig.
  3. Det er utrolig let at modtage en alarm, når dine solcellepaneler ikke producerer nok energi. Eller hvis nogle apparater forbruger for meget energi. Og al den information findes selvfølgelig i den samme app, da du har andet at tage dig til end at holde styr på dit energiforbrug hele tiden. Skal din elcykel eller elbil blive hjemme i dag? Oplad dem, når solcellepanelerne producerer energi. Dette er også muligt med din robotplæneklipper og trådløse støvsuger.
  4. Hold huset køligt på de varme dage. Indstil dit intelligente klimaanlæg til kun at gå i gang, når dine solcellepaneler producerer energi. Og luk automatisk solafskærmningen, så varmen holdes ude.
  5. Hvad med den flotte dam eller pool i haven. Den intelligente filterenhed skal køre mindst 4 timer om dagen. Men bør den køre, når dine solcellepaneler ikke producerer energi? Når der ikke er solskin på programmet, kan du naturligvis altid bruge elektricitet fra dit elselskab. Fordi du vil nok gerne have, at dine fisk holdes i live.
 

100% grøn energi

Selv som ejer af solcellepaneler har du brug for ekstra energi, når solen ikke skinner. Derfor har du en kontrakt med en leverandør af elektrisk energi, måske endda en kontrakt, der angiver, at du ønsker grøn energi. 

Når du optimalt bruger din egen solenergi, er du sikker på at bruge den grønneste energi, der findes: den der produceres ved hjælp af solens stråler. Og den er gratis, så du behøver ikke at bekymre dig om omkostningerne.

Enkelhed over energi

Nikos løsning er helt enkel. Alt hvad du behøver er et antal styrede stikkontakter som styres med Niko Home Control, og indstil hvornår og hvordan du vil have dine styrede stikkontakter til at levere energi til dine apparater.

Har du nogen intelligente apparater? Perfekt. Du kan angive, hvordan de skal fungere ved at forbinde dem til Niko Home Control ved hjælp af IFTTT-platformen.

 

Den avancerede boligautomatisering er inkluderet

Visse intelligente elmålere kan forbindes til dit Niko Home Control system, så du får alle fordelene ved boligautomatisering på én gang, inklusiv mulighed for at programmere og modtage alarmer.

Du kan endda tilføje flere funktioner, som det passer dig, såsom at betjene din belysning, solafskærmning, ventilation, opvarmning, musik osv. enten med din smartphone, en touchskærm eller via stemmestyring. Niko Home Control tilbyder dig uanede muligheder.